Steeds meer talent uit Generatie Z betreedt de Tech sector. Het is van belang om jouw recruitment strategie daarom hierop aan te passen. Steeds meer jong talent vind zijn weg naar bedrijven zoals die van jou. Sta jij ook op hun radar?

Online aanwezigheid is belangrijker dan ooit

Generatie Z is de generatie die is opgegroeid met internet op hun telefoons en tablets. Online aanwezigheid is van integraal belang. Een onderzoek van Dell Technologies onder 12000 Gen Z tieners wees uit dat 91% zegt dat de technologie waarmee wordt gewerkt de keuze voor een baan kan beïnvloeden (indien ze vergelijkbare arbeidsmogelijkheden elders hebben) Een zwak user interface, buggy software, of het niet hebben van een mobiel vriendelijke website zijn allemaal indicatoren dat een organisatie achter loopt. Online reviews van je organisatie spelen ook een vitale rol, het kan betekenen dat je social mediastrategie een upgrade nodig heeft. Volgens verschillende studies is Facebook niet de eerste keuze van Gen Z. We hebben wel eens gehoord: “we hebben bedrijf X nog niet gezien op Insta”. Als je advertenties gaat publiceren of employer branding gerelateerde posts gaat plaatsen, is het de moeite waard om te kijken op platformen zoals Instagram, snapchat en tiktok.

Stabiliteit is belangrijker dan passie

Het lijkt erop dat Gen Z professionals, meer risicomijdend zijn, en op zoek zijn naar een stabiel en helder groeipad binnen een organisatie. Wij krijgen vragen over secundaire arbeidsvoorwaarden, en word balans tussen werk en privé steeds belangrijker. Met een biljarttafel of gratis maaltijden win je niet veel Gen Z harten mee, dit blijkt ook uit één enquête onder 100 Gen Z’ers, dat het belangrijkste doel van deze generatie is een rol te bemachtigen waarin ze zich stabiel en veilig voelen. Dezelfde enquête bracht aan het licht dat 69% liever een stabiele baan had dan één waar ze hun passie in kwijt kunnen.

Wees flexibel

Autonomie en onafhankelijkheid wordt sterk gewaardeerd, flexibele werktijden en werken op afstand zijn onderwerpen waar we steeds meer over praten, aan de andere kant wordt er ook veel flexibiliteit gegeven vanuit de medewerkers. Maar wat betekent dit nou voor een werkgever? Highlight je flexibiliteit, we adviseren onze partners ook om vocaal te zijn over open en remote werken. Zeker in de context van alle veranderingen die de corona crisis met zich heeft meegebracht is dit een groeiende tendens.

Een verlengstuk van de eigen persoonlijkheid

Generatie Z denkt na over ethische consumptie, het valt ze op wanneer bedrijven en merken niet authentiek overkomen en zijn daar vocaal over. Ze kijken daarom meer naar bedrijven met een heldere doelstelling, missie en visie en zoeken naar eigenschappen zoals integriteit, eerlijkheid in het bedrijf de leiderschap en cultuur. Voor wie ze werken is een reflectie en verlengstuk van hun eigen persoonlijkheid, we kunnen daarom ook zeggen dat Gen Z op zoek is naar een werkgever met wie zij dezelfde kernwaarden delen. Als je team het enthousiasme en inzet om impact te maken kan aantonen is een Generatie Z kandidaat eerder geneigd te kiezen voor jou als werkgever.

Download de tech gids
Tech talent werven

Alles wat
Progress doet
gaat ver

Alles wat
Progress doet
is groots

Alles wat
Progress doet
is maximaal

Maak kennis met ons team

Dylan Tilburg

Recruitment Consultant

Dylan Tilburg

Als Recruitment Consultant bij Progress is mijn taak het ontzorgen van personeelstekorten bij onze klanten. Dit doen wij op een ‘long term’ basis, waarbij service en kwaliteit centraal staan. Door mijn ervaring in de telecomsector ben ik een toegevoegde waarde in het vinden en creëren van de juiste match tussen opdrachtgever en kandidaat. Kortom, ben je op zoek naar nieuw personeel of een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Angelique Sanchit

Commercieel Directeur

Angelique Sanchit

Bij Progress ben ik verantwoordelijk voor het gehele sales, recruitment en tenderproces, voor zowel (Europese) overheidsaanbestedingen als commerciële aanbestedingen. Door mijn ruime ervaring met aanbestedingen en business to business sales ben ik van toegevoegde waarde bij complexe salestrajecten en zorg ik voor het juiste aanbod van onze dienstverlening voor onze opdrachtgevers. Altijd maatwerk per opdrachtgever en always all-in voor de beste deal!

Myrna van den Berg

Recruitment Consultant

Myrna van den Berg

Always all-in voor de beste match! Als Recruitment Consultant zoek ik samen met mijn collega’s bij Progress met veel plezier en enthousiasme naar jouw droombaan! Door middel van een uitgebreid intakegesprek luister ik goed naar jouw wensen en ambities. Mijn kracht zit in het maken van connecties en persoonlijk contact. Het allerleukste aan mijn werk is dat ik iets kan en wil betekenen voor jou. Wacht niet op een goede dag, maak er een!

Myrna van den Berg

Recruitment Manager

Yorg Lelieveld

Bij Progress help ik kandidaten die op zoek zijn naar een uitdaging in de telecomsector. Dagelijks doe ik mijn best om de juiste match te maken tussen onze kandidaten en onze opdrachtgevers. Ik vind het onwijs tof om als een spin in het web de juiste bemiddeling te maken. Het werk vind ik vooral interessant door de professionals. Zij zijn bevlogen en goed in hun vak, maar hebben vooral een sterke sociale inslag. Dat maakt hen fijne gesprekspartners.

Dylan Tilburg

Recruitment Consultant

Dylan Tilburg

Als Recruitment Consultant bij Progress is mijn taak het ontzorgen van personeelstekorten bij onze klanten. Dit doen wij op een ‘long term’ basis, waarbij service en kwaliteit centraal staan. Door mijn ervaring in de telecomsector ben ik een toegevoegde waarde in het vinden en creëren van de juiste match tussen opdrachtgever en kandidaat. Kortom, ben je op zoek naar nieuw personeel of een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Omar El Harrouni

Sales Manager

Omar el Harrouni

Als Sales Manager bij Progress help ik bedrijven binnen de IT bij het vinden van de juiste professionals die waarde toevoegen aan de beoogde doelstellingen binnen het bedrijf. Voor de professional ben ik van toegevoegde waarde door te fungeren als loopbaanbegeleider en branchekenner waarbij achterhalen van de intrinsieke motivatie mijn hoofddoelstelling is. Door op de “Human First” werkwijze aan de slag te gaan, zorg ik dat beide partijen excelleren en hun beoogde doelen voorbijstreven.

Inge Oortgiesen

Adviseur

Inge Oortgiesen

Bij Progress help ik onze klanten en onze kandidaten in de energiebranche. Het matchen van vraag en aanbod. De gehele energietransitie waar we met zijn allen voor staan doet de vraag naar kwalitatief hoogwaardig technisch personeel alleen maar toenemen. Graag ga ik met jou de uitdaging aan om een fantastische baan te vinden in deze ENERGIEke branche. Ben jij die projectleider, engineer (primair, secundair of lijn), monteur, O(IV’r) of lijnwerker? Neem dan gerust contact met mij op.

Dilos Yolci

Backoffice Manager

Dilos Yolci

Bij Progress ben ik verantwoordelijk voor het backoffice en de gehele salarisadministratie. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor HR. Ik sta klaar voor juridische/CAO gerelateerde vragen. Voor een #maximale dienstverlening draag ik zorg over het behalen van de nodige certificeringen. Werken bij Progress is teamwork, klaar staan voor elkaar met een always all-in mentaliteit. En dit doen we elke dag met ambitie! #ALTIJDMAXIMAAL

Hang Nguyen Quang

Marketing Manager

Hang Nguyen Quang

Als Marketing Manager bij Progress ben ik voornamelijk bezig met het uitzetten van onze eigen marketingstrategie. Ook neem ik het voortouw op het gebied van recruitment marketing. Zo zet ik bijvoorbeeld campagnes op die helpen om de klanten en kandidaten te bereiken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de online strategie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Denk hierbij aan het creëren, beheren en optimaliseren van de website, social media campagnes en content creatie. Dit doe ik allemaal met passie en plezier.

Dogan Gunes

Backoffice medewerker

Dogan Gunes

Als Backoffice Medewerker bij Progress ben ik verantwoordelijk voor de administratie. Mijn doelstelling is om de gehele administratieve proces zo goed mogelijk te beheren. Dit doe ik samen met Dilos, onze Backoffice Manager. Ook boek ik de uren in, en loop ik de certificeringen van de medewerkers van Progress na. Tot slot zorg ik voor de juiste afhandeling van de declaraties en facturaties.

Fatih Gunes

Directeur

Fatih Gunes

Mijn naam is Fatih Gunes, ik ben de directeur en oprichter van Progress. Ik bepaal de strategieën, coördineer de werkzaamheden en hou toezicht op de organisatie. Elke dag zorg ik ervoor dat mijn PRO team het maximale uit hunzelf kunnen halen, en dat ze het onmogelijke mogelijk maken. Dit doe ik door hen te inspireren en te motiveren. “The most valuable skill of a team member is to get things done, because 99% = 0%”

© 2021 PROGRESS – Alle rechten voorbehouden | Privacy policy | Cookie policy | Disclaimer

Vragen? Stuur ons gerust een Whatsapp bericht. Icon Whatsapp