Werving & Selectie

Ben je op zoek naar vast personeel? Dan bied onze werving en selectie dienst de uitkomst! Progress ontzorgt hierin volledig zoals de naam al zegt in het werving en selectie proces. De medewerkers komen bij jouw in dienstverband. De voorwaarden met betrekking tot de secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioen, vakantiegeld en salaris blijven hierdoor volkomen in eigen huis. Met onze werving en selectie zoeken we naar de juiste pro die jouw helpt bij het behalen van jouw doelstellingen.

waar betaal je voor

De kosten voor werving en selectie hangen af van de moeilijkheidsgraad van het profiel waar jij naar op zoek bent, en de regio waar je je in op zoek bent. Wij maken altijd een offerte op maat. Bij werving en selectie betaal je alleen voor het werving en selectieproces. Een van onze recruitment consultants gaat aan de slag met een gedetailleerd wervingsplan, hier verbinden wij een marketingbudget aan en activeren deze op basis van jouw behoeften. Wanneer je de kandidaat hebt uitgekozen die het beste bij jouw bedrijf en functie past, betaal je een vast bedrag, wat vooraf is afgesproken. Werving en selectie is in het algemeen goedkoper dan een uitzendkracht of detachering. Dat is omdat je zelf verantwoordelijk bent voor de administratie, salariëring en werkgeversrisico’s. De werknemer komt ook direct in dienst bij jouw bedrijf. Lees hier meer over het de voordelen van een uitzendkracht.

Wat is het verschil

Het verschil tussen uitzenden en werving en selectie, is dat wij bij werving en selectie de opdracht krijgen om op zoek te gaan naar een kandidaat die het beste past binnen jouw bedrijf en vacature. Jouw bedrijf is de wettelijke werkgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor de indiensttreding van de kandidaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor het salaris. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die samenhangen met werkgeverslasten en werkgeversrisico’s, denk hierbij aan doorbetaling bij verzuim of ziekte. De periode van het werving en selectieproces is afhankelijk van een aantal factoren. Vraag voor meer informatie een offerte aan, of vul het bereken je tarief formulier in, een van onze Recruitment Consultants zullen dan binnen 24 uur contact met je opnemen.

Bereken je tarief

waarom werving en selectie?

Het grote voordeel van werving en selectie via Progress, is dat wij gespecialiseerd zijn in het aantrekken van talent door gebruik te maken van de allernieuwste technologische ontwikkelingen. Zo brengen wij met aandacht de candidate journey in kaart, maken een allesomvattend marketingsplan en zetten ons zo in om zo snel mogelijk de perfecte match te vinden. Met onze persoonlijke aandacht gaan we samen kijken naar de beste match. Wil je weten wat wij voor je kunnen doen, vraag dan een offerte aan! Progress zorgt voor:

  • Volledige ontzorging op werving en selectie
  • Volledig flexibel
  • Een allesomvattende online strategie
  • Persoonlijke aandacht

Alles wat
Progress doet
gaat ver

Alles wat
Progress doet
is groots

Alles wat
Progress doet
is maximaal

Maak kennis met ons team

Angelique Sanchit

Tendermanager

Angelique Sanchit

Bij Progress ben ik verantwoordelijk voor het gehele tenderproces, voor zowel (Europese) overheidsaanbestedingen als commerciële aanbestedingen. Door mijn ruime ervaring met aanbestedingen ben ik van toegevoegde waarde bij complexe aanbestedingstrajecten en zorg ik voor het juiste aanbod van onze dienstverlening voor onze opdrachtgevers. Altijd maatwerk per opdrachtgever en always all-in voor de beste deal!

Recruitment Consultant

Myrna van den Berg

Always all-in voor de beste match! Als Recruitment Consultant zoek ik samen met mijn collega’s bij Progress met veel plezier en enthousiasme naar jouw droombaan! Door middel van een uitgebreid intakegesprek luister ik goed naar jouw wensen en ambities. Mijn kracht zit in het maken van connecties en persoonlijk contact. Het allerleukste aan mijn werk is dat ik iets kan en wil betekenen voor jou. Wacht niet op een goede dag, maak er een!

Recruitment manager

Yorg Lelieveld

Bij Progress help ik kandidaten die op zoek zijn naar een uitdaging in de Telecomsector. Dagelijks doe ik mijn best om de juiste match te maken tussen onze kandidaten en onze opdrachtgevers. Ik vind het onwijs tof om als een spin in het web de juiste bemiddeling te maken. Het werk vind ik vooral interessant door de professionals. Zij zijn bevlogen en goed in hun vak, maar hebben vooral een sterke sociale inslag. Dat maakt hen fijne gesprekspartners.

Recruitment Consultant

Dylan Tilburg

Als Recruitment Consultant bij Progress is mijn taak het ontzorgen van personeelstekorten bij onze klanten. Dit doen wij op een ‘long term’ basis, waarbij service en kwaliteit centraal staan. Door mijn ervaring in de telecom sector ben ik een toegevoegde waarde in het vinden en creëren van de juiste match tussen opdrachtgever en kandidaat. Kortom, ben je op zoek naar nieuw personeel of een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Accountmanager Techniek & Energie

Joeri van Gool

Als Accountmanager Techniek & Energie bij Progress help ik bedrijven binnen de techniek en energiesector bij het vinden van de juiste professionals die waarde toevoegen aan de beoogde doelstellingen binnen het bedrijf. Voor de professionals ben ik van toegevoegde waarde door te fungeren als loopbaanbegeleider, branchekenner waarbij achterhalen van de intrinsieke motivatie mijn hoofddoelstelling is. Door op de ‘’Human First’’ werkwijze aan de slag te gaan, zorg ik dat beide partijen excelleren en hun beoogde doelen voorbijstreven.

Sales Manager

Omar El Harrouni

Als Sales Manager bij Progress help ik bedrijven binnen de IT bij het vinden van de juiste professionals die waarde toevoegen aan de beoogde doelstellingen binnen het bedrijf. Voor de professional ben ik van toegevoegde waarde door te fungeren als loopbaanbegeleider en branchekenner waarbij achterhalen van de intrinsieke motivatie mijn hoofddoelstelling is. Door op de “Human First” werkwijze aan de slag te gaan, zorg ik dat beide partijen excelleren en hun beoogde doelen voorbijstreven.

Adviseur

Inge Oortgiesen

Bij Progress help ik onze klanten en onze kandidaten in de energiebranche. Het matchen van vraag en aanbod. De gehele energietransitie waar we met zijn allen voor staan doet de vraag naar kwalitatief hoogwaardig technisch personeel alleen maar toenemen. Graag ga ik met jou de uitdaging aan om een fantastische baan te vinden in deze ENERGIEke branche. Ben jij die projectleider, engineer (primair, secundair of lijn), monteur, O(IV’r) of lijnwerker? Neem dan gerust contact met mij op.

Backoffice Manager

Dilos Yolci

Bij Progress ben ik verantwoordelijk voor het backoffice en de gehele salarisadministratie. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor HR. Ik sta klaar voor juridische/CAO gerelateerde vragen. Voor een #maximale dienstverlening draag ik zorg over het behalen van de nodige certificeringen. Werken bij Progress is teamwork, klaar staan voor elkaar met een always all-in mentaliteit. En dit doen we elke dag met ambitie! #ALTIJDMAXIMAAL

Accountmanager IT

Zakaria Pájaro

Als Accountmanager IT bij Progress ben ik voornamelijk bezig met het werven van IT Professionals en het uitbreiden van nieuwe klanten voor de lange termijn. Ik zorg ervoor dat een vacature door de best passende persoon wordt ingevuld door te achterhalen waar een persoon echt blij van wordt!

Marketing manager

Hang Nguyen Quang

Als Marketing Manager bij Progress ben ik voornamelijk bezig met het uitzetten van onze eigen marketingstrategie. Ook neem ik het voortouw op het gebied van recruitment marketing. Zo zet ik bijvoorbeeld campagnes op die helpen om de klanten en kandidaten te bereiken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de online strategie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Denk hierbij aan het creëren, beheren en optimaliseren van de website, social media campagnes en content creatie. Dit doe ik allemaal met passie en plezier.

Manager Operations

Dorus van de Pavert

Ik ben Dorus van de Pavert, Manager Operations binnen Progress. Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn onder andere alle technische medewerkers bezoeken op de werkvloer die zijn ondergebracht bij onze opdrachtgevers. Tevens bezoek ik de managers van de opdrachtgevers, met deze input ga ik kijken hoe wij het niveau naar een hogere level kunnen krijgen.
Alles wat aandacht krijgt verbeterd!

Backoffice medewerker

Dogan Gunes

Als Backoffice Medewerker bij Progress ben ik verantwoordelijk voor de administratie. Mijn doelstelling is om de gehele administratieve proces zo goed mogelijk te beheren. Dit doe ik samen met Dilos, onze Backoffice Manager. Ook boek ik de uren in, en loop ik de certificeringen van de medewerkers van Progress na. Tot slot zorg ik voor de juiste afhandeling van de declaraties en facturaties.

Directeur

Fatih Gunes

Mijn naam is Fatih Gunes, ik ben de directeur en oprichter van Progress. Ik bepaal de strategieën, coördineer de werkzaamheden en hou toezicht op de organisatie.Elke dag zorg ik ervoor dat mijn PRO team het maximale uit hunzelf kunnen halen, en dat ze het het onmogelijke mogelijk maken. Dit doe ik door hen te inspireren en te motiveren. The most valuable skill of a team member is to get things done, because 99% = 0%

© 2020 PROGRESS – Alle rechten voorbehouden | Privacy policy | Cookie policy | Disclaimer