Diversiteit en inclusiviteit

Waarom zijn diversiteit en inclusiviteit zo belangrijk?

Diversiteit en inclusie zijn termen die anno 2021 niet meer weg te denken zijn, met name als het gaat om de arbeidsmarkt. Vaak wordt gedacht dat diversiteit alleen te maken heeft met etnische of culturele verschillen, maar er zijn veel meer factoren binnen diversiteit te onderscheiden. Zo zijn er onveranderlijke aspecten als leeftijd en afkomst maar ook veranderlijke aspecten als religie, ouderschap, werkervaring en opleiding.

De voordelen van diversiteit op de werkvloer

Diversiteit binnen een bedrijf brengt grote voordelen met zich mee, je brengt mensen bij elkaar met een complementaire en verschillende denkstijl waardoor je vernieuwend bent en van elkaar kunt leren. Diverse teams zijn innovatiever, blijven langer gebonden en geboeid, tonen meer betrokkenheid naar de organisatie en zijn bovendien productiever. En al deze aspecten leiden tot betere prestaties en dus meer omzet.

Waarom diversiteit stimuleren?

Als bedrijf heb je verschillende redenen om diversiteit op de werkvloer te stimuleren, zo wil je bijvoorbeeld graag dat je team een afspiegeling is van de samenleving of dat je met een divers team juist relaties kan opbouwen met alle groepen in de samenleving. Daarnaast zorgt het werken met een divers team ervoor dat mensen loyaler zijn en langer blijven bij een werkgever.

Diversiteit bij Progress

Bij Pro-gress hanteren we een gelijk speelveld voor alle kandidaten en reduceren we onbewuste vooroordelen tijdens de eerste stappen van het (pre)selectieproces. Ons eigen personeelsbestand bestaat dan ook uit medewerkers van verschillende leeftijdscategorieën, nationaliteiten, geslacht en theoretisch en praktijk geschoold. Ook wanneer wij het poolmanagement verzorgen voor onze opdrachtgevers, hanteren wij een actief aannamebeleid om zo diversiteit binnen de pool te waarborgen.

Wil je eens van gedachten wisselen over diversiteit of samenspreken over hoe we je team divers kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Hulp nodig? Chat met ons.