De energie van Progress

Onze collega Dorus heeft een artikel geschreven over de schaarste in de energiesector, en de energie van Progress! Twee totaal verschillende dingen, maar Dorus weet er een mooi verband tussen te vinden. Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder.  

Elke dag komen er artikelen over de energiesector voorbij op LinkedIn. Het merendeel gaat over de schaarste van goed gekwalificeerde kandidaten, zij lijken onvindbaar.

Ik denk dat de kandidaten er wel zijn, maar dat ze al gebonden zijn aan een bedrijf. Het lijkt erop dat deze kandidaten zich beschikbaar stellen, simpelweg voor een beter salaris. Sommige uitzendorganisaties gaan daarin mee, met de gedachte: hoe hoger het salaris, hoe hoger mijn omzet. Maar zijn dit dan geschikte kandidaten en tevens de geschikte uitzendorganisaties? Nee!

Uitdaging energiesector

De komende vijf jaar staat de energiesector voor grote uitdagingen. Het net is verouderd en de capaciteit loopt achter. Als er nu al een tekort is, zal dit alleen maar toenemen. Alle alternatieve energiebronnen moeten immers worden aangelegd en onderhouden worden. Er zijn nu al knelpunten bij afnemers te zien die steeds uitval hebben van de energiebron. Er worden op de bedrijfsterreinen trafo’s geplaatst die bij uitval de energie kunnen toeleveren. Het gevolg hiervan is dat wij nog steeds het oude net ondersteunen en wij hiervoor ook weer de benodigde arbeidscapaciteit nodig hebben. Echter zijn die monteurs al schaars. Daarom moeten we nu extra gas afgeven (gas gaan we trouwens ook verlaten). Ik schat in dat we de komende vijf jaar wel 100.000 nieuwe arbeidsplaatsen tekortkomen. Gaan we dit met de genoemde kandidaten oplossen? Nee!

Langdurige samenwerking met Progress

Wij van Progress staan er anders in. Wij krijgen hier juist energie van. Tuurlijk kunnen wij werven, zonder kandidaten bij andere partijen te ronselen. Maar niet genoeg, daar zijn wij heel transparant in. Wij geloven in een goede langdurige samenwerking, en dat is meer dan enkel werven en aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan intern opleiden. Momenteel wordt er al langs scholen gegaan om ons als bedrijf te profileren. Toch geloven wij meer in omscholing. Steeds meer beroepen worden zeldzaam. Dit is omdat de techniek doorgaat en er tegelijkertijd veel medewerkers zijn die zich wel willen laten omscholen tegen bepaalde voorwaarden. Is iedereen dan geschikt voor omscholing? Nee! Om hiervoor de juiste kandidaten te vinden, moet de opdrachtgever een gestructureerd plan maken. Toch? Nee!

Niet alleen door de opdrachtgever, want we zouden toch samenwerken. Kijk, hier krijgen wij van Progress energie van. Jij ook? Nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Geschreven door Dorus van de Pavert

Hulp nodig? Chat met ons.